Hello Worldeu!

Well hello peeps ! Welcome to my unlimited blogeu~ Let's take a tour in my blog !.


credit

Skin by ; WANA Icons by SC


Kawan Baek ?



Haii !
Sigh , nak nangis pon ade nak marah pon ade . Tapi nasib baiklah Allah kurniakan kesabaran yg tinggi dkat aku .
Kalau tak , mmg aq nak lempang muka kwan BAIK seko2 -.-
Okay , cite dia mcm nih : 
Rabu , dlm kelas :
A : weyh sabtu nih jom pi cp (cityplaza) dh lama xpi , nak beli tuhh , nak beli nihh 
B : haa noh ! jom weyh kita p . lama xkluaq sama2 
Aku : boleh laa , konfem sabtu nih kaa ?
B : yala , lpas p cp , aq ingat nk p .... dgn boyfie aq (mluat aq dgr) , teman aq boleh dak A . 
A : boleh gak . kita p naik moto skali lah , sng
Aku : (aku mmg dh agak dia xkn ajak aq)
B : malina tawbat xpi , pak dia kan outstation~
Aku : (ckp dlm hati ) !@#$%^&* okeh fine , kalau skali aq xkluaq sbb ayah aq sibok slama-lamanya lahh hg nk perli aq kan -.-
B : malina mmg weyh . xjadi pnya ~
Aku : yalah aq kan sibokk !!
A : janji tau konfem pi nihh .

Sabtu (pagi ) :
Aku susah hati jgak takodd xjadi then aq pon text msg dkat B nihh ( B nih mmg konfem nak p sbb ada reunion )
Aku : weyh , jadi pi dak cp nih ? Aku mmg nak p ada hal gila2 nih
B : jadi lahh , A tuhh jaa yg senyap .
Aku : aku call pon xdpat -.-''
B : xtaw , xjadi la kodd
Sebelah petang : (msg)
B : A pi sungai petani
Aku : ohh , xpa laa , kita p dua dh laa .

2 jam slpas itu : (msg)
B : weyh aq dh smpai cp nih
Aku : tggu sat aq on the way nih

Aku : weyh aq dh smpai nihh hg dok mana ?
(xblas)
So aku pon call sbb aq dok sorg2 kat situ mcm hantu !
Aku : hello , weyh hg ada kt mna ? aq smpai dh nih
B : aq ada kat bowling nihh , awat ?
Aku : teman aq sat kat bwah nih
B : hg pi sorang laahh !
Tiba2 aku tergamam sbb dia ckp mcm tu . Slama nih aku asyik teman dia pi mana ja tp bila aq mntak tolong dia buad kat aq mcm nie -.-
Aku : Ok fine aq pi sorang . Jalan sana sini xtw nk pi mana .

Sambil aku pi tuhh , aku rasa mcm nk ganyang ja muka dia . Haihh , tapi apakan daya , sabar jelahh 

Masa nk balik :
Tiba2 mak aku call . Then aq pon answer laa . Mak aku tnya dok gn sapa laa bla bla bla : Lpastuh mak aku ckp terjumpa si A nih kat pacific . Dok asmaradana dgn boyfie diaaa~ . Bila aku dgar tuhh mmg luruh hati aku sbb smpai hati dia buad kat kwn yg dh 9 tahun dia kwn nih ditipu mcm tuu . Lpas aku ltak call mak aku , aku  mmg marah,geram,nak lempang muka betina nih , plan punya plan tapi senyap mcm tuh . Penting si jantan xguna tuu drpd kwn yg dh lama berkwn -.-'; OK FINE ! Aku nih bkn kwn baik hang yg suka dgr ckp hang . Bila susah cari aku , xdak duit nak mkn aku gk yg blanja kan . Tapi kalau aq susah , ada ka hang tlg aku ? Aku jgk yg paham prasaan hampa tapi hampa xpenah nk paham prasaan aku . Asyik kutuk2 aku lagi mcm budak2 mentah -.-
Bila aku susah , hampa gelak2 mcm hantu , kata problem aq lawak laa , bodoh laa -.- FINE . aku mmg xleh harap pon . 
Byee ! Sakit hati ! 
Tahun dpan kalau aq ingat pasai nie lagi tgk laa apa aku nk buadd kat hampa .

P/S : nih kaa yg hampa panggil kawan baik hah ? 

Post a Comment



<< home ♥

Older Post | Newer Post